Stuur een mail
Nieuws
Terug naar het nieuwsoverzicht

Personas: de mens achter de boer

In de agibusiness delen we boeren vaak in op basis van hun sector, de grootte van hun bedrijf (in stuks vee of hectare) of hun leeftijd. Maar waarom maakt de ene boer andere keuzes dan de andere terwijl ze een vergelijkbaar bedrijf hebben? Waarom zoekt de ene boer naar technische oplossingen terwijl de ander samenwerking als oplossing ziet voor hetzelfde probleem. Het antwoord kan worden gevonden in de leefstijl.

Geleen Consultancy en SAMR onderzochten in opdracht van Boerderij de leefstijlen van ongeveer 1.000 agrariërs in Nederland. De resultaten zijn verwekt in het BSR™-model van SAMR. In dit model zijn agrariërs opgedeeld in 4 typen, met elk hun eigen leefstijl. Bij deze leefstijlen horen specifieke waarden, behoeften, motieven en drijfveren, waarop jij kunt inspelen. Nederlandse agrariërs zijn als volgt te typeren.

Sectoronafhankelijk

Deze 4 typen boeren zijn terug te vinden in alle sectoren. Zo kan het dus zijn dat een akkerbouwer op basis van zijn leefstijl veel meer overeenkomsten heeft met een melkveehouder dan met een andere akkerbouwer met een vergelijkbaar bedrijf. 

Leefstijlen bij Boerderij

Bij Boerderij vormen de 4 typen boeren de basis voor onze personas. We proberen boeren in hun customer journey aan te spreken op hun eigen behoeften en motivaties. Hoe helpen onze producten en diensten de ondernemer, de samenwerker, de manager en de ambachtsman? En hoe moeten we hierop onze communicatie op aanpassen? Deze informatie in combinatie met standaardindeling op basis van sector en bedrijfsgrootte bied ons de mogelijkheid beter in te spelen op de leefwereld van de individuele gebruiker. Zo zijn we relevant voor iedere boer.

Inspelen op de leefstijlen

Hoe kun jij inspelen op de verschillende leefstijlen? De komende tijd publiceren we op dit blog verschillende artikelen en whitepapers hierover. Op de hoogte blijven? Volg onze Boerderij LinkedIn pagina of meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Hoe kun jij inspelen op de verschillende leefstijlen?

De komende tijd publiceren we op dit blog verschillende artikelen en whitepapers hierover. Op de hoogte blijven? Volg Boerderij op LinkedIn
of meld je aan voor onze maandelijkse agribusiness nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief